افتادگی پلک (Ptosis) به معنای افتادگی پلک بالایی و باریک شدن شکاف پلکی است که احتمال دارد برای یک یا هر دو چشم اتفاق بیافتد و تؤاماً در بینایی و ظاهر فرد تأثیر منفی میگذارد.درجهی این بیماری متفاوت است گاهی خیلی مختصر است و حتی به سختی مشخص میشود و گاهی شاهد افتادگی کامل پلک هستیم به صورتی که عارضه کل مردمک چشم را میپوشاند. این عارضه هم برای بچهها و هم برای بزرگسالان روی میدهد ولی بیشتر سالخوردگان در معرض خطر هستند.
مادرزادی: به این معناست که هنگام به دنیا آمدن نوزاد به علت کامل نشدن عضلاتی که وظیفهی بالا بردن پلک را به عهده دارند به وجود میآید. اگر کودکی از بدو تولد با پتوز متوسط تا شدید درگیر باشد برای تکامل بینایی نیاز به شروع مراحل درمانی دارد. این نوع پتوز در اغلب موارد با مرور زمان بهبود نمییابد.
در پتوز مادرزادی اختلالات زیر به وجود میآیند:
اکتسابی: این بیماری به علل زیر به وجود میآیند:
افتادگی پلک در کودکان (پتوز مادرزادی)، در این حالت معمولاً عدم تقارن چین پلک بالایی مشاهده میشود. کودکانی که مبتلا به بیماری پتوز هستند ناچارند برای دیدن گردن خود را به سمت عقب متمایل کنند و یا ابروها به سمت بالا بکشند. مشاهدهی این حالتهای غیرطبیعی احتمال دارد در نهایت به اختلالات ظاهری سر و گردن منجر شود.
از بزرگترین و رایج ترین ایراداتی که در رابطه با پتوز برای کودک به وجود میآید تنبلی چشم است.
در بیشتر مواقع میتوان پتوز کودکان را با جراحی درمان کرد ولی چنانچه کودک مبتلا به تنبلی چشم نیز باشد باید با گذاشتن پوشش روی چشم سالم، استفاده از عینک یا قطره چشمی به درمان کودک کمک کرد.
برخی از خدمات دکتر فرزان رضایی جراح زیبایی بینی و صورت
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر فرزان رضایی- بهترین جراح بینی