جراحی نوک بینی زاویه دار را می توان یکی از تکنیک های جراحی بینی دانست که طی آن هدف اصلی اصلاح فرم نوک بینی است. با توجه به این موضوع که هر شخص چهره منحصر به خود را دارد ، فرم بینی آن نیز متفاوت می باشد. گاها در برخی افراد ایرادات وارده تنها بر روی نوک بینی بوده و باعث ایجاد جلوه ای دفورمه برای آن می شوند. در این راستا برای ایجاد نوک بینی زاویه دار و به جهت اینکه جراحی بینی به سبک کم تهاجمی انجام شود و بافت های سالم و بدون ایراد آسیب اضافه ای نبینند ، متد تیپ پلاستی بکار گرفته می شود در این مقاله توصیه میکنم توضیحات دکتر فرزان رضایی را حتما حتما زمان بگذارید و مطالعه کنید.
این عمل در راستای ایجاد ظاهری زیبا و خوش فرم در بخش غضروفی انتها بینی به انجام می رسد ؛ بدون آن که استخوان بینی دچار تغییر شود. البته دقت داشته باشید که زمانی این جراحی به عنوان یک پروسه واحد و کامل برای بیمار اعمال می گردد که او در سایر نواحی بینی خود به ایراداتی همچون ، کجی ، انحراف سپتوم و دیگر ناهنجاری ها دچار نباشد. در غیر این صورت علاوه بر این پروسه و ایجاد فرم نوک بینی زاویه دار ، رینوپلاستی نیز برای اصلاح اشکالات دیگر بافت های بینی انجام می پذیرد.
همانطور که اشاره شد ، جراحی مذکور برای زاویه دار کردن نوک بینی یا به اصطلاح کانتور کردن آن انجام می شود. به طور کلی می توان گفت که این عمل در جهت پیاده سازی تغییرات زیر در قسمت انتهایی بینی کاربرد پذیر است :
🛑توجه ! تغییر شکل دادن ناحیه تیپ بینی ، روند حساسی است و باید با دقت بالا به انجام برسد. اگر جراح خوبی را برای عمل جراحی نوک بینی زاویه دار انتخاب نکرده باشید ، این احتمال وجود دارد که در رینوپلاستی اولیه ایرادات موضع مورد نظر به درستی رفع نگردد.
به لحاظ ساختار بینی کسانی که نوک بینی بسیار گرد یا پهن و بدون زاویه دارند و به طور کلی تیپ بینی شان ناهنجاری های زیادی را شامل می شود ، برای این پروسه مناسب هستند. در کنار این موارد افراد مراجعه کننده باید از سلامت مطلوبی برخوردار باشند و ترجیحا به کشیدن سیگار و استعمال دخانیات اعتیاد نداشته باشند.
عمل بینی پروسه ای است که جوانب مختلفی دارد و به منظور پیاده سازی هر گونه تغییر ، بهترین جراح بینی تهران می تواند از تکنیک خاصی استفاده کند. به طور مثال در حال حاضر که بینی عمل شده طبیعی ، متقاضیان بسیاری را به خود جلب کرده است ، تکنیک پرزرویشن رینوپلاستی بسیار پر کاربرد شده است. در خصوص عمل کردن نوک بینی نیز ، متدهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که نوک بینی پلی گون را می توان یکی از این تکنیک ها دانست.
شاید نام پلی گون خیلی برای شما آشنا نباشد ؛ اما باید بدانید یک جراح بینی که با بهره گیری از این متد ، عمل نوک بینی زاویه دار یا حتی جراحی بینی را انجام می دهد ، از تخصص بالایی برخوردار بوده و می تواند نتیجه فوق العاده را از عمل برای فرد رقم بزند.
پلی گون در علم هندسه به معنای چند ضلعی است ؛ جراح زمانی که می خواهد ایرادات و ناهنجاری های تیپ بینی را مشخص کند و بررسی نماید که چه تغییراتی لازم است ، با علامت گذاری با چند ضلعی های مختلف ، قسمت های گوناگون نوک دماغ را تقسیم بندی می کند و هر بخش را با توجه حالت طبیعی و نرمالی که باید داشته باشد مورد بررسی قرار می دهد. بدین ترتیب همانطور که گفته شد اشکالات و ایرادات در نوک بینی پلی گون بهتر نمایان می شود.
در راستای اقدامات قبل از جراحی بینی باید موارد زیر را به انجام برسانید :
با توجه به اینکه در این عمل ، عموما اصلی ترین و تنها هدف جراح ، تیپ بینی است ، مدت زمان انجام پروسه هم کمتر خواهد بود. به طور میانگین ، 45 دقیقه زمانی است که برای انجام اصلاحات طی این جراحی در نظر گرفته شده است. دقت داشته باشید که اگر میزان عیوب بیشتر باشد ، انجام پروسه هم بیشتر طول می کشد. برای راحتی فرد حین جراحی ، بیهوشی عمومی اعمال می شود. البته در مواردی اگر پزشک صلاح بداند ، عمل می تواند تحت بی حسی موضعی به انجام برسد.
برای شروع جراحی نوک بینی زاویه دار ، جراح با توجه به تکنیک تخصصی خود ، برش جراحی را ایجاد می کند. شایان ذکر است که طی جراحی بینی بسته که متد تخصصی و کم تهاجمی است ، برش ها درون سوراخ بینی ایجاد شده سپس پوستی که روی تیپ قرار گرفته است ، برداشته می شود تا جراح به ساختار زیرین دسترسی پیدا کند.
در این زمان با توجه به عیوب موجود ، اصلاحات اجرا می شوند. اگر نوک بینی پیازی شکل باشد (Bulbous tip) ، برای اینکه تیپ بینی زاویه دار شود ، بافت غضروفی برش خورده ، باریک تر می شود و افتادگی آن به سمت بالا لیفت می گردد. پهنای سوراخ ها بینی کاسته شده که باعث بهبود کانتورینگ نوک بینی می شود. همچنین برای اینکه تغییرات اعمالی بهتر نمایان گردند ، اگر بینی پوست ضخیمی داشته باشد ، کمی از ضخامت آن در بخش تیپ کم می شود. دگرگونی های گفته شده اگر با بهره گیری از تکنیک نوک بینی پلی گون نیز به انجام برسد ، به سبب دقت بالا این متد ، فرم نهایی رضایت بخش خواهد بود.
با توجه به توضیحات ارائه شده ، حتما تا کنون دریافتید که این پروسه از انجام یک جراحی کلی ، در زمان کوتاه تر و با تهاجم کمتری انجام می شود. بنابراین انتظار می رود دوره نقاهت هم با راحتی بیشتری سپری شود. بر این اساس که تنها بخش انتهایی بینی تحت جراحی قرار گرفته است ، ورم و کبودی نیز عموما در همان نقطه پدیدار می شود و نواحی مختلفی از صورت و بینی را تحت تاثیر قرار نمی دهد. در نتیجه این امر ، چنین اثرات جانبی در زمان کوتاه تری ، مثلا چند روز برطرف شده و فرد قادر خواهد بود روتین روزانه را از سر بگیرد.
برای جلوگیری از خشکی در نواحی سوراخ بینی و موضع جراحی شده ، از اسپری آب برای تمیز و مرطوب نگه داشتن ان استفاده کنید. در صورت استفاده از کمپرس سرد ، این ورم می تواند پس از 2 روز از عمل تیپ پلاستی برطرف گردد. تا پایان روز هفتم اکثر افراد مشکلی برای بازگشت به محل کار خود نخواهند داشت. در مجموع با گذشت 3 ماه می توان گفت دیگر محدودیتی برای فرد در راستای انجام کارهای مختلف وجود نخواهد داشت.
در خصوص تعیین نمودن مبلغ عمل جراحی نوک بینی زاویه دار ، توصیه می شود به بهترین جراح بینی تهران مراجعه فرمایید. پس از معاینه شدن و معین کردن تکنیک عمل ( جراحی بسته یا باز ، بهره گیری یا عدم بهره گیری از متد نوک بینی پلی گون ) به علاوه موارد دیگر همچون محل انجام جراحی ، حق الزحمه جراح و تیم پزشکی و نیز صورتحساب بیمارستان یا کلینیک ، هزینه پایانی پروسه به شما اعلام خواهد شد.
این عمل جراحی به طور ویژه برای کسانی که پل بینی مرتفع همراه با افتادگی شدید و قابل توجه نوک بینی را دارا هستند ، توصیه می شود. همچنین عمل تیپ پلاستی برای کسانی که نوک دماغشان بیش از حد کشیده یا کوتاه است نیز می تواند موثر باشد. با توجه به این که طی این عمل جراحی ، تیپ بینی زاویه دار شده و از بی حالتی سابق خود خارج می گردد ، کسانی که نوک بینی شان به طور طبیعی بدون کانتور و فرم خاصی است ، نتایج قابل قبولی را از عمل بینی نوک زاویه دار کسب خواهند کرد. در کل اصلاح فرم نوک بینی باعث می شود که کانتورینگ کلی آن تکمیل شود.
دو متد اصلی و پر کاربرد در عمل بینی نوک زاویه دار عبارتند از : 1- جراحی غضروف 2- کوچک کردن پره های بینی
طی تکنیک اول ، یعنی جراحی غضروف ، بافت غضروفی ممکن است جا به جا شود ، شکل و فرم آن تغییر داده شده یا حتی در صورت نیاز ، غضروف به صورت گرافت ، به ساختار نوک بینی پیوند زده شود. دقت داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه ای نچرال ، بایستی گرافت طبیعی مورد استفاده قرار گیرد ؛ یعنی بافت غضروفی پیوندی از بخش دیگری از بدن برداشته شود. در این راستا دکتر عمل بینی می تواند از غضروف سپتوم یا غضروف گوش فرد استفاده نماید.
برای بینی هایی که سوراخ و پره های پهنی دارند ، به منظور اینکه این ایراد برطرف گردد و نوک بینی زاویه دار شود ، بایستی طی عمل ، از متد کوچک کردن پره های بینی بهره گرفته شود. حال برای پیاده سازی این تکنیک ممکن است پوست و بافت های اضافی از کناره های بینی برداشته شوند یا اینکه از طریق ایجاد یک برش و نخ بخیه ، پره های بینی جمع تر و کوچک تر گردند.
عموما افرادی که فرم تیپ بینی شان ایراداتی دارد ، خواستار این هستند که در حین عمل به فرم و زاویه مناسب دست پیدا کنند. البته با توجه به اینکه ناهنجاری ها در نوک دماغ هر فرد با فرد دیگر متفاوت است ، نحوه و گونه اعمال تغییرات نیز به طریق مختلفی برای هر شخص اعمال می شوند.
نوک بینی افتاده : زمانی این ایراد مشاهده می شود که بخش انتهایی بینی به سمت پایین متمایل باشد. در کیس هایی که افتادگی شدید باشد ، بینی از ناحیه تیپ مانند منقار طوطی می شود. در برخی افراد هم ممکن ست زمانی که در حال خندیدن هستند ، این نقص با وضوح بیشتری نمایان گردد و جلوه ای ناخوشایند را برای چهره ایجاد کند. در حین عمل این نوع از نوک بینی ، بخش انتهایی لیفت شده و در زاویه مناسب با لب قرار می گیرد.
نوک بینی با برجستگی بیش از حد : موقعی که تیپ بینی جلوتر از حد معمول به نظر برسد ، یعنی برجستگی زیادی دارد. گاها به این گونه از بینی ها بینی پینوکیویی نیز گفته می شود. برای رفع این ایراد حین عمل نوک بینی زاویه دار ، از تکنیک کاهشی استفاده می شود.
نوک بینی مسطح و بدون برجستگی : در برخی از افراد تیپ دماغ کاملا صاف بوده و هیچگونه برجستگی را برای آن ایجاد نمی کند. این مورد می تواند ظاهر کلی صورت را تحت تاثیر قرار دهد. در روند جراحی اصلاح این مدل از نوک بینی ، معمولا از تکنیک گرافت بهره گرفته می شود.
نوک پیازی شکل بینی : وقتی که بخش انتهایی کاملا گرد و بزرگ باشد و هیچ زاویه ای نداشته باشد ، فرم پیازی شکلی پیدا می کند. در عمل نوک بینی زاویه دار ، برای رفع نقص مذکور ، متد جراحی کاهشی مورد استفاده قرار میگیرد.
عموماً عمل نوک بینی زاویه دار که به منظور اصلاح فرم بخش یک/ سوم انتهایی بینی انجام می شود ، بخشی از پروسه کلی جراحی بینی دانسته می شود. پس انجام این دو پروسه به طور همزمان بلا مانع است. مگر در مواردی که جراح تشخیص دهد که تنها بخشی از دماغ به اصلاحات نیازمند است ؛ در این شرایط با توجه به محل نقص ، ایشان فرایند مناسب را به انجام می رساند.
این را می دانید که دوره نقاهت تیپ پلاستی از دوره ریکاوری یک جراحی بینی کامل ، آسان تر و کوتاه تر می باشد. در این جهت برای کوتاه تر شدن این دوره نیز مراقبت هایی باید از سوی بیمار به انجام برسد. انتظار داشته باشید که ورم و کبودی تا 2 الی 3 هفته پس از عمل ، برطرف گردد. فین کردن ، عطسه شدید یا حتی سرفه کردن پس از تیپ پلاستی ، پیش از آن که محل زخم ها کاملا بهبود پیدا کنند ، می تواند موجب خونریزی در ناحیه جراحی شده شود.
این را به خاطر بسپارید که نوشیدن مشروبات الکلی و سیگار کشیدن ، دست کم تا 4 هفته باید کنار گذاشته شوند ؛ در غیر این صورت منتظر عوارض پس از عمل باشید ! یکی از توصیه هایی که جراح بر آن تاکید می کند ، لمس نکردن محل زخم و بخیه هاست ؛ زیرا اگر فشار زیادی به آن ناحیه وارد گردد ، ممکن است باعث باز شدن بخیه ها شود.
جراحی نوک بینی زاویه دار با استفاده از تکنیک گرافت غضروفی یک تکنیک مدرن و نوع خاصی از جراحی بینی است که در آن از غضروف به دست امده از سپتوم با بخش های دیگر بدن از قبیل گوش یا دنده ، استفاده می شود تا به وسیله آن ، نوک بینی ، شکل داده شده و ترمیم شود. هدف از انجام این پروسیجر ، بهبود دادن و زاویه دار کردن و ایجاد کانتور در شکل ظاهری نوک بینی است که البته ، در نواحی استراتژیک در نوک بینی انجام می شود و به همین دلیل به دقت و تبحر بالایی نیاز داشته و لازم است انجام آن به دست یک جراح ماهر و با تجربه سپرده شود.
گرافت های غضروفی که در پروسیجر زاویه دار کردن نوک بینی استفاده می شوند دارای تنوع زیادی می باشند و انتخاب آنها به نیازهای ویژه هر بیمار و ترجیح جراح و تجربه او وابسته است. برخی انواع رایج گرافت های غضروفی در جراحی نوک بینی زاویه دار شامل موارد زیر می باشد:
با توجه به این که در این روند جراحی ، عمده تغییرات در بخش انتهایی بینی اعمال می شوند ، این گونه برداشت می شود که استفاده از عینک پس از جراحی نوک بینی زاویه دار بلا مانع است. اما باید این نکته را متذکر شویم که بافت های تشکیل دهنده ساختار بینی به یکدیگر متصل بوده و همدیگر را تحت تاثیر قرار می دهند.
از این بابت هر چند عمل تیپ پلاستی برای زاویه دار کردن نوک بینی تنها بر روی بخش تحتانی به انجام می رسد ، اما با توجه به این که بافت های دماغ حساس هستند ، پس از این جراحی باید از تمام نواحی بینی مراقبت کرد. بنابراین توصیه می شود بلافاصله پس از عمل از عینک استفاده نکنید ؛ زیرا فشار وارده به استخوان و پل بینی می تواند نوک بینی را هم تحت تاثیر قرار دهد. به توصیه پزشک با گذشت 6 هفته می توان مجدداً از عینک استفاده کرد.
کمترین زمانی که بینی برای رسیدن به نتیجه نهایی پس از عمل نیازمند است ، یکسال می باشد. با گذشت 6 هفته که بخش زیادی از اثرات جانبی مثل کبودی و ورم برطرف گردیده ، فرم تیپ تا حدودی مشخص می شود. اما با توجه به این که همچنان ممکن است ورم به صورت متناوب نمود پیدا نماید ، نتیجه نهایی مشخص نمی گردد. با گذشت 12 ماه تمامی بافت ها ترمیم شده و ظاهر جدید و زاویه دار نوک بینی معلوم می گردد.
این را در نظر داشته باشید که بینی ، عضوی ست که پس از تولد تا سن بلوغ فرد به رشد خود ادامه می دهد. بدین ترتیب هر متقاضی برای انجام جراحی نوک بینی زاویه دار باید سن بلوغ را پشت سر گذاشته باشد. در دختران این سن 15 تا 16 سالگی و برای پسران 17 سالگی در نر گرفته می شود. البته گاهی جراح برای اطمینان بیشتر از این که رشد دماغ کامل شده باشد ، سن 18 سالگی را برای انجام عمل جراحی نامبرده پیشنهاد می دهند.
مدت عمل ممکن است برای تمامی افراد یکسان نباشد ؛ زیرا ایرادات بینی هر فرد با دیگری متفاوت است. منتها به طور متوسط مدت جراحی 30- تا 45 دقیقه است.
درد بعد از عمل ، مسئله ای عادی و طبیعی است که با مصرف داروهای مسکن می توان آن را کنترل کرد. در حین عمل هم برای خنثی کردن درد ناشی از برش و دستکاری بافت ها ، بیهوشی اعمال می شود.
به طور معمول برای راحتی بیشتر بیمار ، بیهوشی عمومی انتخاب می شود. دیگر متد قابل استفاده بی حسی موضعی است. با این حال همیشه جراح در جلسه مشاوره به بررسی وضعیت و پیشینه پزشکی بیمار می پردازد تا مطمئن شود ، در این زمینه انتخاب درستی خواهد داشت.
با توجه به محدود بودن اصلاحات و تغییرات در این عمل ، ریسک عوارض هم به همان نسبت کم می شود. از این بابت بعد عمل اثرات جانبی مثل ورم ، کبودی و خونریزی با شدت خیلی کمی نمود پیدا می کنند. مشکلات جدی تری هم مثل اختلال در تنفس ، ریسک وقوع کمتری دارند ؛ چرا که اکثر تغییرات در بخش انتهایی بینی انجام می شوند. تنها زمانی ممکن است فرد به دشواری در تنفس مبتلا گردد که عمل تحت نظر فرد غیر تخصص انجام شود و او بیش از حد پره های بینی را تنگ سازد.
دانلود فایل : نوک بینی زاویه دار – PDF