اکنون که جراحی بینی شما به پایان رسیده ، برای اینکه تنفس بهتری داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که روند مراقبت های بعد از عمل شما به خوبی پیش میرود و بهترین ظاهر و عملکرد در بینی شما به دست خواهد آمد ، لازم است یکی از مهم ترین اقداماتی مراقبتی یعنی شستشوی بینی بعد از عمل را آغاز کرده و آن را به درستی و طبق آموزش ارائه شده توسط جراح بینی انجام دهید. در این مطلب، به دلیل اهمیت این فاز مراقبتی ، نکات مختلف مربوط به تمیز کردن و شست و شوی بینی بعد از عمل را آورده ایم.
ایجاد مخاط و خون خشک شده در اطراف لبه های سوراخ های بینی کاملاً طبیعی است. در زمان شستشوی بینی بعد از عمل و تیز کردن آن ، هشدار متخصص به شما این است که نباید با انگشت یا وسیله ای آن ها را دستکاری کنید. همچنین ، ممکن است به طور موقت احساس گرفتگی بینی کنید ، اما بازهم اجازه ندارید هیچ وسیله ای را در سوراخ بینی تان فرو ببرید و برای تمیز کردن بیرون و داخل بینی ، باید آنطور که پزشک توصیه کرده ، عمل کنید.
برای تمیز کردن بیرون بینی بعد از عمل ، میتوانید از پنبه یا گاز استریل برای تمیز کردن ملایم خون و مخاط خشک شده بیرون بینی ، استفاده کنید. برای شستشوی بینی بعد از عمل و تمیز کردن آن با محلول سالین ، گاز استریل را مرطو.ب کرده و بدون لمس کردن سایر قسمت های بینی ، به آرامی خون و مخاط خشک شده را پاک کنید. به هیچ وجه ، هیچ فشاری به ناحیه درمان وارد نکنید.
هیدروژن پراکسید یک ماده ضدعفونیکننده است که برای تمیز کردن بافتهای مختلف استفاده میشود. بعد از رینوپلاستی ، برای شستشوی بینی بعد از عمل ، یک گوش پاککن تمیز را که با هیدروژن پراکسید مرطوب شده است به آرامی در اطراف سوراخ بینی حرکت دهید تا خون خشک شده و مخاط ، پاک شود. به هیچ وجه گوش پاککن را به داخل بینی فرو نبرید.
اسپلینتی که روی بینی بعد از عمل قرار داده شده ، هفته پس از رینوپلاستی توسط متخصص برداشته میشود. از این تاریخ ، میتوانید شستشوی بینی بعد از عمل را با احتیاط آغاز کنید. باید این کار را حدوداً تا ۲ ماه ادامه دهید.
پس از برداشتن گچ بینی ، در دوران بهبود ، به شما توصیه می شود بینی تان را ۲ تا ۳ بار در روز تمیز کنید.
شستشوی بینی با محلول نمکی یا محلول سالین از روز بعد از جراحی رینوپلاستی قابل انجام است. استفاده از اسپری نمکی به پاکسازی مجرای بینی کمک میکند و آن را مرطوب نگه میدارد و همچنین به کاهش احتقان در بینی کمک میکند. توصیه می شود که ۲ پاف در هر سوراخ بینی ، ۴ بار در روز این کار را انجام دهید.
پس از جراحی ، معمولاً در داخل بینی شما لختههای خون یا مخاط سفتشده ایجاد می شود و باعث مسدود شدن راه هوایی در بینی میشود. این انسداد باعث دشوار شدن تنفس می شود و مجبورید از طریق دهان نفس بکشید.
به هیچ وجه فین نکنید یا تلاش نکنید که با دست ، یا با با وارد کردن انگشت یا گوش پاککن به داخل بینی ، اقدام به خارج کردن لخته خون و مخاط خشک شده کنید.
به جای این کار ، توصیه میشود برای شستشوی بینی بعد از عمل از محلول نمکی برای شل کردن آنها استفاده کنید تا علاوه بر اینکه مخاط و خون خشک شده بدون دستکاری بینی به راحتی خارج شوند ، پوشش داخلی بینی نیز مرطوب بماند.
یک هفته تا ۱۰ روز پس از جراحی بینی یعنی وقتی که گچ یا اسپلینت و بیشتر بخیههای بینی برداشته میشود ، شستشوی بینی بعد از جراحی آسانتر خواهد شد.
شستشوی بینی پس از رینوپلاستی باعث میشود بافتهای بینی دچار عفونت نشوند و احتقان تسکین پیدا کند.
این روش باعث می شود که تورم در لایههای بینی و سینوسها کاهش پیدا کند.
روش کلی ، شامل ورود محلول شستشو به بینی از یک سوراخ و خروج آن از سوراخ دیگر است. با شستشوی بینی بعد از عمل ، مخاط ، آلرژنها و میکروبها خارج می شوند.
نتی پات وسیله ای است که برای شستشوی بینی پس از جراحی ابداع شده است. محلول شستشو را در این ظرف مخصوص بریزید و محلول را وارد یک مجرای بینی کنید به شکلی که از مجرای دیگر بینی خارج شود.
در صورتی که به این وسیله برای شستشو دادن بینی تان دسترسی نداشتید می توانید از یک سرنگ بدون سوزن استفاده کنید. سرنگ را پر از محلول سالین کنید و نوک آن را به آرامی در لبه سوراخ بینی تان بگذارید. سپس محلول را به داخل سوراخ بینی بفرستید تا از سوراخ دیگر بینی خارج شود. در زمان شستشوی بینی بعد از عمل ، در مقابل سینک بایستید و سرتان را به یک طرف متمایل کنید.