بستن سوراخ سپتوم بینی | جراحی برای ترمیم پارگی سپتوم

پارگی سپتوم بینی عارضه ای است که برخی افراد ، به آن دچار هستند. البته برخی از این سوراخ های سپتوم بینی ، عارضه جدی محسوب نشده و مشکلی را برای بیمار بوجود نمی آورند اما در برخی دیگر ، درمان ، مورد نیاز است. انتخاب روش درمان مناسب ، بر اساس شرایط بیمار انتخاب می‌شود. در برخی از بیماران که بدون علائم هستند یا پارگی در بخش پشتی قرار دارد ، درمان‌های دارویی مانند استفاده از محلول‌ های نمکی و ژل‌ های بینی می‌تواند مفید باشد. در بیمارانی که پارگی‌های بسیار بزرگی دارند و امکان بسته شدن با مصرف دارو ، وجود ندارد ، درمان‌ های تکمیلی مانند جراحی برای بستن سوراخ سپتوم بینی توصیه می شود.

 

بستن سوراخ سپتوم بینی - دکتر فرزان رضایی

 

جراحی برای بستن سوراخ سپتوم

پارگی‌های کوچک اغلب با روش اندونازال (درون بینی) درمان می شوند. در این روش بافت به صورت موضعی جابجا شده و بسته می‌شود پارگی‌ های متوسط را نیز می توان با چندین روش بست. فلپ توربینت تحتانی معمولاً برای پارگی‌های کوچک تا متوسط استفاده می‌شود. این روش شامل استفاده از فلپ گرفته شده از بافت اطراف توربینت و استفاده از آن برای بستن سوراخ در سپتوم است. مشکل اصلی این فلپ این است که طول و کاربرد محدودی برای درمان و بستن پارگی‌ ها دارد.
پارگی‌ های بزرگ‌ تر که اغلب با بروز علائمی همراه هستند ، معمولاً با استفاده از بافت‌های موضعی بسته شوند. مزیت فلپ‌های موضعی این است که در آنها احتمال بروز قطع منبع خون‌رسانی کمتر است. در نهایت ، فلپ‌های آزاد (انتقال بافت از یک قسمت بدن به بینی و اتصال آن به رگ‌های خونی) گزینه دیگری برای درمان پارگی سپتوم بینی است که معمولاً برای بزرگ‌ترین پارگی‌ های سپتوم استفاده می‌شود.

نکاتی که در زمان بستن سوراخ سپتوم رعایت می شود:

  • تأمین خون‌رسانی مناسب به ناحیه دچار پارگی سپتوم
  • حفظ رطوب و تغذیه مناسب مخاط در ناحبه تحت درمان
  • عدم وجود تنش روی ناحیه اطراف محل درمان

اصل عمده ای که در بستن پارگی سپتوم بینی رعایت می شود این است که خون‌رسانی به منطقه تحت درمان ، تضمین شود. خون‌رسانی از داخل بینی یا از مناطق اطراف آن ، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا بهترین بافت برای بستن پارگی سپتوم انتخاب شود.

اقدامات قبل از بستن پارگی سپتوم

قبل از بستن سوراخ سپتوم ، بیمار باید بینی خود را با محلول نمکی مرطوب کند. این توصیه برای بیماران مبتلا به خشکی بینی ، چه با پارگی سپتوم و چه بدون آن ، مفید است.
هنگام بستن پارگی سپتوم ، باید دقت کرد که این کار باعث ایجاد تنش در بافت‌های اطراف نشود.

تکنیک بستن پارگی بزرگ سپتوم بینی

در گذشته ، بستن سوراخ سپتوم بینی یکی از تکنیک‌های دشوار در جراحی بوده است. امروزه ، از یک روش خاص برای بستن پارگی سپتوم استفاده می شود که در آن از طریق یک برش اندوسکوپی ، فلپ با منبع خون‌رسانی ، گرفته شده و برای بستن پارگی استفاده می‌شود.

آیا همه پارگی‌های سپتوم نیاز به بستن دارند؟

خیر ، پارگی‌های سپتوم بینی که علائم کمی را به همراه دارند ، اغلب نیازی به بسته شدن ندارند.

اگر پارگی سپتوم بدون علائم باشد ، آیا باید بسته شود؟

اگر پارگی کوچک باشد و بیمار علائمی را احساس نکند ، نیازی به بسته شدن آن نیست.

آیا روش بستن سوراخ سپتوم ، دردناک است؟
خیر. بیشتر بیمارانی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته اند از آن بعنوان یک عمل با درد قابل تحمل‌ یاد می کنند.
چه مدت بعد از جراحی بستن سوراخ سپتوم می‌توان فین کرد؟
بیماران باید تا زمانی که پزشک اجازه دهد ، صبر کنند. فین کردن شدید می‌تواند باعث آسیب دیدن سوراخ بسته شده در سپتوم بینی شود و بیماران باید تا زمان صلاحدید پزشک از انجام این کار خودداری کنند.
چه افرادی در معرض خطر سوراخ شدن سپتوم هستند؟
بیمارانی که بهداشت مخاط بینی ضعیفی دارند ، بینی آنها خشک می شود و بیمارانی که سابقه جراحی سپتوم دارند در معرض خطر بیشتری برای سوراخ شدن سپتوم هستند.

آیا عمل بستن سوراخ سپتوم ، از نظر فنی دشوار است؟
بله، جابه‌جایی یک فلپ بسیار نازک در بینی نیاز به دانش عمیقی دارد و لازم است که جراح با آناتومی و ساختار پری‌کرانیال و آناتومی بینی و عملکرد و پیوند دادن به بینی تسلط کامل داشته باشد.

آیا در جراحی بستن سوراخ سپتوم ، استفاده از غضروف دنده مورد نیاز است؟
بسیاری از بیماران احتمالاً نیاز به پیوند دارند ، زیرا سوراخ شدن سپتوم باعث فروپاشی غضروف و ایجاد بینی زینی می‌شود و در برخی موارد استفاده از غضروف دنده برای بازسازی ، مورد نیاز است.

آیا دوره بهبودی عمل ترمیم سوراخ سپتوم ، طولانی است؟
حدود ۶ هفته زمان لازم است تا بیمار به طور کامل ، بهبود یابد. به بیماران توصیه می‌شود که طی این مدت  ، فین نکنند و از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری نمایند.

Message Us on WhatsApp